marraskuu 18, 2011 - 5 comments

Tietoa uusista Google+ sivuista

GGoogle käynnisti marraskuun 7.päivänä maailmanlaajuisesti Google+ yritys- ja brändisivut, jonka jälkeen kävijämäärä hieman uupuneessa Google plussassa räjähti ylöspäin. Kävijämäärän nousu oli suurinta sitten sivuston aukeamisen jälkeen.
Kun yritykset ja brändit alkoivat päivittää sivujansa, Google plussan käyttäjille tuli hyvä syy viettää verkostossa enemmän aikaa ja ottaa osaa keskusteluihin. Sivustolla vietetään nyt paljon enemmän aikaa ja käyttäjät palaavat yhä useammin sivulle uudestaan, mikä on sosiaalisen median sivuston menestymiselle kaikista tärkeintä.

Google plussan hyödyt ja mahdollisuudet bisneskäytössä

Monet miettivät vieläkin mitä hyötyä on liittyä Google+-palveluun, jota on pidetty kaikista kovimpana uhkana
Facebookille. Yritykset taas miettivät että miksi pitäisi ottaa osaa taas uuteen sosiaaliseen mediaan kun juuri on saatu Facebook- ja ehkä Twittermarkkinointi pyörimään kunnolla. Myös useat lehdistöt ovat ennustaneet ja kirjoittaneet Google plussan mahdollisesta epäonnistumisesta. Epäonnistumisesta ei kuitenkaan voida tässä tapauksessa puhua. On normaalia että uuden ja paljon ennalta puhutun sivuston laukaisun jälkeen kävijämäärä putoaa hetkellisesti. Millään muulla sosiaalisella medialla ei ole ollut niin suurta kasvua ja kävijämäärää ensimmäisten kuukausien aikana.
Google plussassa on nyt reilusti yli 40 miljoonaa käyttäjää ja siellä oli jo ennen beta-versiota huikeat 25 miljoonaa käyttäjää. Myös kritisoitu vähäinen naisten määrä on kasvanut palvelussa. Google plussassa ei vielä ole 800 miljoonaa
käyttäjää niinkuin Facebookissa, mutta silti sen on mahdollista tehdä jotain mitä Facebook ei pysty. Yrityksien ja varsinkin verkkoliiketoimintaa tekevien ei ole järkevää jättää huomioimatta hakukonejätin uusinta sosiaalista verkostoa, joka integroituu mm. Googlen hakutuloksiin. Hakutuloksiin vaikuttaa yhä enemmän sosiaalisuus ja sisällön tekijätieto ja Google+ on molemmissa tärkeässä asemassa. Myös +1-painikkeen tiedetään vaikuttavan hakutuloksiin ja Adwords-mainoksiin. +1 kertoo Googlelle sisällön laadusta ja sen hyödyllisyydestä. Plussien vaikutus ei näy vielä kovin paljoa ja signaali googlelle on vielä pientä, mutta silti pääasia on että se on vaikuttava tekijä. +1 on myös parempi mittari sisällön laadulle kuin Facebookin "tykkää"-painike. Voisi sanoa että jos yritys ei huomioi Google plussaa lainkaan niin se jättää samalla Googlen huomioimatta.
Tuleeko Google+ olemaan tärkeä työkalu bisnekseen siinä missä Facebook ja Twitter? Jätä kommenttisi artikkelin päätteeksi.
Yritysten ja verkkosivujen omistajien täytyy ymmärtää että Google+ vaikuttaa jo vahvasti hakutuloksiin. Google+-sivustopäivitykset indeksoituvat nopeasti Googleen, +1-painikkeet vaikuttavat hakutuloksissa sijoittumiseen ja nyt näyttää siltä että myös Google+-sivustot näkyvät varsinaisissa hakutuloksissa "lisää piireihin"-painikkeen kanssa.
Läheskään kaikki julkinen tieto Twitterissä ja Facebookissa ei indeksoidu Googleen, mutta kaikki julkinen Google plussan tieto indeksoituu, mikä on hyväksi hakukoneoptimoinnin kannalta.
Google+ on alusta asti ollut uhka myös Twitterille (enemmän kuin Facebookille), jota yritykset ja brändit pitävät erinomaisena työkaluna. On siis selvää että yritys- ja brändisivujen myötä myös Google+ on bisnestyökaluna yrityksille tärkeä. Sen lisäksi että Google+ on esillä maailman ylivoimaisesti suurimmassa hakukoneessa, on se myös esillä mm. Gmailissa ja Androidissa, joilla on useita miljoonia käyttäjiä.

Millaisen sivun Google plussassa voi tehdä?

Sivuja voit luoda Google plussassa niin monta kuin haluat ja voit luoda sivullesi erilaisia alisivuja. Esimerkiksi Elisa voi luoda sivun nimeltä "Elisa" ja "Elisa Viihde" tai "Elisa Laajakaista". Voit valita viidestä eri kategoriasta sivustosi:
1. Paikallinen yritys tai paikka
2. Tuote tai tuotemerkki
3. Yritys, laitos tai organisaatio
4. Taide, viihde tai urheilu
5. Muu sivu
Paikallinen yritys-sivusto on hieman erilainen kuin muut sivut. Paikallisessa yrityssivussa voit lisätä yrityksesi puhelinnumeron ja saat karttasijainnin sekä osoitteen näkyville. Katso paikallisen Google+ -sivun aloitusopas, jossa kerrotaan kaikki tarvittava paikallisen yrityssivun luomisprosessista.
Kun olet luonut Google+-sivun, sinusta tulee automaattisesti sen ylläpitäjä. Tällä hetkellä sivulla voi olla vaan yksi
ylläpitäjä, mutta useita ylläpitäjiä voi Googlen mukaan lisätä jatkossa. Voit halutessasi myös vaihtaa koska tahansa sivustosi nimeä, toisin kuin esimerkiksi Facebookissa.

Google+-integraatiot

Ainakaan vielä ei pysty yhdistämään Google+-sivua Google Places-sivun kanssa, vaan niitä pitää hallinoida erikseen. Google Placesin tarkoituksena on että yritykset löydetään helposti oman paikkakunnan kartalta ja Google+ pyrkii siihen että yritykset voisivat luoda suhteita, ottaa osaa ja kommunikoida suoraan asiakkaidensa kanssa. Tulevaisuudessa voidaan kuitenkin odottaa Google+-integrointia Googlen lukuisten olemassa olevien ja sen tulevien palveluiden kanssa. Google on jo aloittanut tämän prosessin, viimeisin Google+ - Youtube-integraatio ja tietysti Google+-integraatio Googlen omaan hakukoneeseen.

Oma käyttäjätunnus ja URL-osoite?

Tällä hetkellä et voi valita lainkaan omaa URL-osoitetta sivullesi ja ei ole tietoa koska tällainen ominaisuus tulee
vai tuleeko lainkaan. Joudut nyt tyytymään pitkään numerosarjaan, joka on samalla sivustosi tunnus. Jos kuitenkin haluat luoda lyhyen ja helposti muistettavan osoitteen sivullesi, suosittelen vierailemaan gplus.to sivulla, jossa voit luoda Google+-sivullesi haluamasi osoitteen, jota voit sitten helposti jakaa eteenpäin.

Profiilin vaihto

Kun päivität Google+-sivua, voit kätevästi vaihtaa henkilökohtaisesta profiilista Google+-yrityssivullesi. Sen jälkeen voit käyttää Google plussaa sivunasi aivan kuten Facebookissa.

Sivun päivitys ja jakaminen

Voit sivusi kautta jakaa kuvia,videoita, linkkejä ja järjestää Google Hangouts-videopuheluita. Hangouts-videopuhelut on yksi Google plussan parhaita ominaisuuksia ja sitä yritykset voivat hyödyntää mm. asiakaspalvelussa tai kasvotusten myynnissä. Uusimpien tietojen mukaan voit nyt myös käyttää kolmannen osapuolen julkaisutyökaluja-, esimerkiksi HootSuitea apuna sivujen päivittämisessä.

+1 ja "lisää piireihin"

Google +1-painike sivulla ei lisää sinua automaattisesti yrityksen piireihin vaan sitä varten on erikseen "Lisää
piireihin"-painike. Klikkaamalla sivun +1-painiketta et siis vielä seuraa sivua. On hieman vaikeaa että käyttäjät joutuvat tykätäkseen jostakin sivusta painamaan erikseen +1-painiketta ja jos he haluavat seurata sivua, he joutuvat vielä klikkaamaan "Lisää piireihin"-painiketta.

"Direct Connect"

Google on lisännyt ns. "Direct Connect" ominaisuuden hakukoneeseensa joka automaattisesti hakee Google+-sivuehdotuksia. (katso video). Esimerkiksi jos kirjoitat Googlen hakukenttään +-merkin kanssa: +angrybirds, ehdottaa hakukone Angry Birdsin Google+-sivua. Tämä ominaisuus ei ainakaan vielä ole ilmestynyt Suomen Googleen.

Google+ Badge

Jos haluat linkittää Google+-sivustosi omille kotisivuillesi, sitä varten voit luoda Google+-sivustolaatikon samaan tapaan kuin Facebokin "Like box". Voit luoda sivullesi Google+-sivumerkin ja laatikon täältä.

Se onko Google+ sopiva juuri sinun liiketoiminnalle riippuu asiakaskohderyhmistäsi ja luovuudestasi ottaa kaikki irti
uudesta palvelusta. Useimmiten ja toivottavasti jokainen yritys tietää omat kohderyhmänsä, missä he verkossa käyttävät aikaa, ja minkälaista sisältöä he hakevat. Täytyy vain löytää sopiva tasapaino sosiaaliselle kanssakäymiselle ja mainonnalle.
Käytätkö Google plussaa? Lisää Internet Markkinointi COM piireihisi. Saat uutisia ja vinkkejä Google plussasta
sekä kaikesesta sosiaaliseen mediaan, digitaaliseen markkinointiin ja mainontaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Published by: Lauri Paavola in Yleistä

Comments

Lauri Paavola
joulukuu 28, 2011 at 1:02 pm

Google+ on kuunnellut käyttäjiään ja sallii nyt yritys- ja brändisivuillensa administraattorit.

Comments are closed.

Lauri Paavola
helmikuu 28, 2012 at 4:58 pm

Google+ badgen voi tehdä nyt myös omasta google+ -henkilöprofiilista. Badgen voit käydä tekemässä Googlen omalla työkalulla täältä ja lisätä sen sitten sivustoosi: https://developers.google.com/+/plugins/badge/personal-config
Google on lisännyt myös ”Follow”-painikkeen yrityssivuille. Klikkaamalla sitä saat kaikki yrityksen päivitykset streamiisi. Toisella klikillä voit valita mihin piireihin haluat yrityksen lisätä.

Comments are closed.

Lauri Paavola
maaliskuu 28, 2012 at 11:22 am

Googlelta saattaa olla tulossa oma kommentointialusta, jolloin sivustoja ja blogeja voi kommentoida omalla Google-tilillään. Se tarkoittaisi sitä että kommentit esiintyvät hakutulosten lisäksi myös Google+:ssa.

Comments are closed.

Niko Vittaniemi
lokakuu 17, 2012 at 5:02 am

Hei Lauri,
Hienoja artikkeleita olet kirjoittanut ja ajattelinkin tähän vielä lisätä viimeisimmän uudistuksen, joka voisi auttaa myös sinua. Rich Snippets katkelmat ovat tulleet käyttöön ja tuntuvat vaikuttavan paljonkin hakukonenäkyvyyteen. Suoriltahan tiedot ja kuvat tulevat kirjoittajasta Google+ kautta, joten ajattelin olevan aiheeseen sopiva.
Lisätietoa: http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=fi&answer=99170

Comments are closed.

Lauri Paavola
marraskuu 27, 2012 at 2:14 pm

Hei Niko. Kiitos vinkistä ja että pidät kirjoituksen ajantasalla. Rich Snippetsit ovat loistava tapa saada enemmän näkyvyyttä Googlessa, samoin Author-profiilin luominen.

Comments are closed.