kesäkuu 28, 2011 - 11 comments

Tietoa Googlen uudesta +1-painikkeesta

GGoogle +1-painike on toiminut jo muutaman kuukauden ajan yhdysvalloissa ja nyt +1 painike on saapunut myös Suomeen ja muualle maailmaan.
Olet jo saattanut nähdä suurilla ulkomaisilla sivustoilla kyseistä painiketta. Kun painat +1-painiketta, kerrot Googlelle, että sen tulisi nostaa vierailemaasi sivustoa korkeammalle hakutuloksissa. Painike ei vielä oikeastaan tarjoa hyötyä muille kuin julkaisijoille ja verkkosivujen omistajille. Kerromme kaiken tarvittavan tästä uudesta verkkosivuille lisättävästä +1-painikkeesta ja voit katsoa myös alla Googlen oman +1-esittelyvideon.
+1-painike on yksi yli kahdestasadasta tekijästä (Googlen mukaan), joka vaikuttaa hakutuloksiin ja hakukonenäkyvyyteen. Muita hakutuloksiin vaikuttavaa tekijää on esimerkiksi vasta päivittynyt Googlen PageRank, jota Googlen mukaan ei kuitenkaan tulisi liikaa seurata ja se on vain yksi hakutuloksiin vaikuttava tekijä muiden joukossa. Google PageRank on sivustokohtainen auktoriteettiarvo asteikolla 1-10, johon vaikuttaa mm. ulkopuolisten linkkien määrä ja laatu. Googlen algoritmi muuttuu jatkuvasti ja nykyään myös sosiaalinen media ja paikalliset haut ovat vaikuttamassa hakutuloksiin. Lue aikaisempi artikkelimme "Hakukoneoptimointi ja uusi sosiaalinen haku"

Kuinka Google +1-painike toimii ja mitä hyötyä siitä on?

 

 • Google +1-painike on saatavilla verkkosivustojen omistajille ja ylläpitäjille, sekä julkaisijoille. Painikkeen voit lisätä oman verkkosivustosi sisällön yhteyteen.

 

 • +1 painikkeen lisääminen sivustolle voi parantaa verkkosivun hakukonenäkyvyyttä Googlessa ja nostaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa.
 • Kun sisäänkirjautunut käyttäjä hakee Googlesta tietoa, näkyy hakutuloksissa sivustojen kohdalla esimerkiksi jos joku käyttäjän Google-verkoston ystävistä on painanut +1-painiketta. Jos kukaan tuttu ei ole suositellut sivua, sivuston kohdalla voi näkyä lukumäärä, eli montako ihmistä on +1-nappia painanut.
 • Yhä enemmän laadukkaampia kävijöitä vierailee sivuillasi, kun käyttäjät näkevät suoraan hakutuloksissa jos joku heidän tuttavistaan suosittelee sivustoa.
 • Googlen mukaan käyttäjän painaessa +1-painiketta, käyttäjä kertoo lyhyesti että: "tämä on aika hyvä" tai "tähän kannattaa tutustua". Google suosittelee painamaan nappia jos pidät jostain, olet samaa mieltä jonkun kanssa, tai haluat suositella jotain muille.
 • +1-painike käyttää ja tallentaa sivuston url-osoitteen (voi tallentaa myös otsikon ja muuta sisältöä sivusta). Google +1-painiketta voi olla yhdellä sivulla useammankin kerran eri url-osoitteilla. +1-painikkeet eivät toimi yksityisissä URL-osoitteissa. Käyttäjät löytävät +1-painikkeen kautta suosittelemansa linkit omassa Google-profiilissaan.
 • Google +1-painike on aina julkinen ja se ei tarkoita samaa kuin Google Buzz-painike. Painiketta ei voi käyttää ennenkuin on kirjautunut omaan Google-tiliinsä.
 • +1 painikkeesta on olemassa useita erilaisia tyylejä ja kokoja. Löydät +1-painikkeen koodit sivustollesi lisäämistä varten täältä. Jos olet teknisempi ja haluat muokata nappia vapaammin, löydät siihen ohjeet tältä sivulta.
 • Google suosittelee +1-painikettaan artikkelin alkuun tai loppuun. (suositeltavaa kaikissa muissakin painikkeissa)
 • Googlen hakutulosten lisäksi +1-painiketta näkee mm. Googlen Android-markkinoilla, Blogger-blogeilla, Google-tuotehaku-osiossa, ja YouTubessa (Parantaa entisestään Youtuben hyödyntämistä hakukoneoptimoinnissa). Tämän lisäksi painiketta näkee lukuisissa suurissa verkkosivustoissa ja palveluissa, joissa se on jo aktiivisessa käytössä.
 • Google on kertonut +1-painikkeen käytön antavan potkua myös Adwordsiin ja maksullisiin mainoksiin. Painikkeen avulla mainoksesi voivat erottua joukosta tehokkaammin. +1 painikkeet näkyvät Googlen mainostekstien vieressä.
 • +1-Painikkeet eivät vielä näy mobiililaitteilla tehdyissä hauissa hakutuloksissa, vaikka sivustoille lisätyt painikkeet näkyvätkin.
 • Googlelta on tulossa Analytiikkapalvelu +1-painiketta varten. Näin verkkosivujen ylläpitäjät voivat tarkasti seurata +1-painikkeen tehoa ja saada tärkeää tietoa käyttäjistä. Tästä voit lukea lisää sivuillamme myöhemmin.

  Google +1-painikkeen esittelyvideo:

Published by: Lauri Paavola in Uutiset

Comments

Lauri Paavola
heinäkuu 1, 2011 at 7:52 pm

Sivustolle lisätyn +1-painikkeen analytiikkaa voi nyt tarkastella Google Webmasters työkalulla.

Comments are closed.

Lauri Paavola
heinäkuu 11, 2011 at 6:53 pm

Google +1-painike on jo suositumpi kuin esimerkiksi Twitterin Tweet-painike – Katso tämän hetkinen tilanne kuvasta:

+1-painike

Comments are closed.

Lauri Paavola
elokuu 1, 2011 at 12:54 pm

Netissä on liikkunut paljon valituksia +1-painikkeen hitaasta latausajasta ja se on pidentänyt sivuston latausaikaa huomattavasti verrattuna muihin painikkeisiin. Nyt Google on ratkaissut ongelman ja tehnyt painikkeesta jopa kolme kertaa nopeamman. Lue lisää aiheesta Googlen omalta blogilta.

Comments are closed.

Joonas Toivonen
elokuu 4, 2011 at 3:28 pm

Loistavaa että tuota ollaan saatu nopeutettua – aluksi oli erittäin kivuliasta. Lisäilin kaikille sivustoilleni nuo nappulat ja ainakin tällä hetkellä olen huomannut mielenkiintoisia kehityssuuntia.
Todellakin tuo +1 vaikuttaa mm. kavereiden (jos kirjautunut Gmail-tiliin) hakuihin ja omiin hakuihin. Vaikutuksista yleisiin hakutuloksiin on vielä vaikeaa sanoa mitään, mutta uskon, että jatkossa algomuutokset vievät siihen suuntaan. 🙂
ps. Plused:ista ostetut plussat Google sai sentään disabloitua 🙂 Mutta kyllä ne black hatterit jatkuvasti keksii lisää keinoja plussien manipuloimiseksi…

Comments are closed.

Lauri Paavola
elokuu 4, 2011 at 4:51 pm

Google Webmasters-työkalussa on ‘vaikutus hakutuloksiin’-osio ja Google on kyllä ilmoittanut plussien vaikuttavan yleisiin hakutuloksiinsa. Noita plussia pitää ilmeisesti olla todella suuri määrä että alkaa vaikutusta näkymään. Plussien määrän manipuloiminen on varmasti tehty vaikeaksi ja se on jatkuvan seurannan alla samalla tavoin kuin Adsense-mainosten kanssa.

Comments are closed.

Lauri Paavola
elokuu 24, 2011 at 1:24 pm

+1-painikkeesta näkee nyt ketkä kavereistasi on sitä painanut..

Comments are closed.

Lauri Paavola
elokuu 29, 2011 at 8:50 pm

Google+ -painikkeeseen on tullut taas uusia ja merkittäviä ominaisuuksia. Voit nappia painaessa samalla jakaa sen Google+ ystäviesi kesken (aivan kuten Facebookissa). +Snippetsejen avulla voit itse päättää millaisen tekstin ja otsikon haluat jaettavassasi sivustossa näkyvän.

Comments are closed.

Lauri Paavola
syyskuu 2, 2011 at 2:31 pm

Kätevä Google +1 – Chrome sovellus ilmestynyt – Anna plussaa helposti ja näe heti paljonko plussaa mikä tahansa sivusto on saanut. http://bit.ly/ph0pLs

Comments are closed.

Lauri Paavola
syyskuu 3, 2011 at 7:42 pm

Nyt on saatu myös +1-painikkeen toimivuus mobiililaitteisiin, kuten iphone ja android-puhelimet. Aikaisemmin painiketta ei näkynyt lainkaan mobiililaitteilla surffatessa. Painike vaatii toimiakseen Android 2.1+ tai iOS 4.0+ selaimen. Kaikki toimii yhtä hyvin kuin tavallinessakin plus-painikkeessa

Comments are closed.

Lauri Paavola
syyskuu 21, 2011 at 1:02 pm

Google on ilmoittanut lisäävänsä +1-painikkeen myös display-mainoksiin lokakuun alussa. Display-mainoksia näkee miljoonissa sivustoissa ja 40 eri maassa. Googlen hakukonemainoksissa +1-painike on ollut jo maaliskuusta lähtien.

Comments are closed.

Lauri Paavola
maaliskuu 8, 2012 at 9:44 am

Google +1-painikkeen ulkoasu muuttuu http://bit.ly/wZxIDs

Comments are closed.